Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > news > max 

Leiden Observatory

Het is misschien wel het meest tot de verbeelding sprekende thema: ons heelal.

Met onvoorstelbare afstanden, buitenaardse temperaturen en nog zo veel onbeantwoorde vragen blijft onze kosmos een geliefd onderwerp van gesprek.

Live vanuit de Oude Sterrewacht in Leiden nemen Jeroen Latijnhouwers en Govert Schilling u mee op een bijzondere ruimtereis tussen hemel en aarde. In mooie reportages en spectaculaire animaties worden de geheimen van het heelal ontrafeld. U ziet hoe mysterieuze zwarte gaten ontstaan en krijgt alles te horen over zwaartekrachtsgolven. Het fenomeen lichtsnelheid wordt uitgelegd aan de hand van een kanonschot en we nemen een kijkje op exoplaneten.

In deze uitzending worden ook kijkersvragen over onder andere buitenaards leven of opzienbarende missies behandeld. Kijkers kunnen vragen stellen via onze website of via Twitter met #HNKS. Enkele vragen worden live in de uitzending beantwoord.

Het thema van de uitzending is ‘kijken’. Met het blote oog of met een telescoop: de presentatoren halen alles uit de kast.

Heel Nederland Kijkt Sterren is de Nederlandse versie van het al jaren immens populaire BBC-programma Stargazing Live. Uitzending

Woensdag 21 oktober 2015
21.25 uur, NPO 1

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door:
NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek
NOVA, de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie
ASTRON, het Nederlands Instituut voor Radio Astronomie
SRON, Stichting RuimteOnderzoek Nederland”

De uitzending is niet voor publiek toegankelijk.