Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpAstronomie pws
NaamJorian
Datum2015-10-21 17:10:11
VraagGoedendag,

Voor school moet ik een profielwerkstuk maken met onderwerp naar keuze, maar het vak waar ik bij ingedeeld ben is Wiskunde.

Ik wil het graag doen over zwarte en witte gaten, ik vind het een leuk onderwerp en weet er zelf ook al wel wat van. Ik zag dat jullie een praktische opdracht hadden hiervoor en zou willen vragen of jullie die opdracht naar mij kunnen toesturen. Heeft deze opdracht iets met wiskunde te maken of meer met natuurkunde?

Zouden jullie misschien nog andere opdrachten hebben die met wiskunde en astronomie te maken hebben? Het hoeft dan niet persee over zwarte gaten te gaan. Misschien is het mogelijk om een paar verschillende opdrachten te sturen die met wiskunde en astronomie te maken hebben, zodat ik me meer kan oriŽnteren over wat er allemaal mogelijk is.

Ik hoop van u te horen,

Met vriendelijke groet,

Jorian Schuf
AntwoordBeste Jorian,

Sterrenkunde en Wiskunde zijn bijna altijd wel te combineren. Vooral omdat Wiskunde de taal van de natuur is, en dus ook van het heelal. Maar over het algemeen zitten in onze opdrachten meer natuurkunde dan wiskunde. Wij hebben inderdaad opdracht voor zwarten gaten waarbij je veel rekent. Helaas hebben we geen opdrachten voor witte gaten. Dit komt omdat we nog niet zeker zijn over het bestaan van witte gaten en het een geheel theoretisch concept is waar ik het in mijn studietijd nog geen informatie over heb gehad.
Ik zal je dus de opdracht sturen over zwarte gaten. Ik zal je daarnaast nog een andere opdracht op sturen waar je misschien wat aan kunt hebben.

Heel veel succes met je profielwerkstuk! Laat het me vooral weten als ik je nog ergens mee kan helpen.

Met vriendelijke groet,
Esmee Stoop
Studentambassadeur Sterrenkunde

[Terug]