Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpProfielwerkstuk over het noorderlicht
NaamKarlijn Dekkers
Datum2015-10-11 13:10:33
VraagBeste,

ik ben een leerling uit vwo 5 en ik moet dit jaar mijn profielwerkstuk doen. Ik heb besloten dat ik dit graag over het noorderlicht zou willen doen en dat onderwerp ligt al vast. Maar bij het praktische onderdeel zou ik eigenlijk wel wat hulp kunnen gebruiken. Mijn plan was namelijk om voor het praktische onderdeel het noorderlicht na te bootsen en ik heb hier al veel over op proberen te zoeken, maar ik kan eigenlijk niks bruikbaars vinden. Mijn vraag aan jullie is dus of jullie mij een beetje op weg zouden kunnen helpen bij mijn praktische onderdeel en of jullie misschien de benodigdheden hebben voor het nabootsen van het noorderlicht.

Alvast bedankt voor uw tijd, ik hoop op een snelle reactie in verband met de deadline voor mijn profielwerkstuk.

Met vriendelijke groet,

Karlijn Dekkers
AntwoordBeste Karlijn,

Leuk dat je je profielwerkstuk wilt doen over noorderlicht. Het leuke aan poollicht is dat het iets alledaags is. Wat er poollicht veroorzaakt, zorgt er ook voor dat tl-buizen licht geven. Je zou dus heel goed met tl licht poollicht kunnen nabootsen en hier een practica mee kunnen doen

Het is normaal gesproken mogelijk om bij ons zo'n practicum te doen. Echter is de deadline voor het opgeven hiervan al lang verstreken en zijn de groepen vol. Ik kan kijken of ik je er toch nog bij kan doen maar ben bang dat dat lastig wordt. Wat ik wel kan doen is vragen wat ze tijdens dit practica doen en dit naar je toe te sturen.

Ik hoop dat dit je genoeg zal helpen.

Met vriendelijke groet,
Esmee Stoop
Studentambassadeur Sterrenkunde

[Terug]