Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpOntstaan planeten
NaamNynke Schakenraad
Datum2015-05-29 11:05:57
VraagBeste Nikki,

Bedankt voor uw reactie op mijn vraag, ik heb er veel aan gehad. Mijn plan is nu om een theoretisch profielwerkstuk te schrijven over wat we al weten over het ontstaan van planeten en welke onderzoeken er worden gedaan. Wordt er ook onderzoek naar het ontstaan van planeten gedaan op de universiteit Leiden? Want het zou mij leuk lijken om iemand te spreken die hier mee bezig is(als dit mogelijk is). Ik zou ook graag de praktische opdracht over exoplaneten willen inzien, als u mij die zou kunnen opsturen zou ik dat erg op prijs stellen.

Hartelijk bedankt!

Vriendelijke groet,
Nynke Schakenraad
AntwoordBeste Nynke,

Fijn om te horen dat je er iets aan hebt gehad! Ik denk dat het een goed idee is om je profielwerkstuk aan te pakken zoals je nu gaat doen.
In Leiden zijn er zeker mensen die zich bezighouden met dit soort onderzoek. De meeste mensen hebben het wel vrij druk en bovendien is de zomervakantie in zicht... Op wat voor termijn zou je met iemand willen praten? Als ik dat weet dan kan ik eens navragen wie daar tijd voor zou hebben. Ik denk dat dat wel moet lukken.
Verder zal ik je zo de opdracht over exoplaneten toesturen!

Met vriendelijke groet,

Nikki Zabel
Studentambassadeur Sterrenkunde

[Terug]