Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpPWS AGN, practica
NaamBerend Kam, Yasmin Appeldoorn
Datum2015-05-12 18:05:09
VraagBeste Universiteit Leiden,

Allereerst hartstikke aardig dat jullie hulp aanbieden! Wij zouden ook graag het practicum opgestuurd krijgen om de massa van de Active Galactic Nuclei in het centrum van ons melkwegstelsel te bepalen. Verder vroegen wij ons af of er ook andere practica beschikbaar zijn over Active Galactic Nuclei (we willen graag uniek zijn in ons PWS!). Wij vinden het dan ook niet erg om een iets moeilijker practicum uit te voeren waarvoor universitaire natuurkunde moet worden bestudeerd.

Mvg,

Berend en Yasmin
AntwoordBeste Berend en Yasmin,

Bedankt voor jullie berichtje!
Ik zal jullie zometeen onze opdracht over het zwarte gat in de Melkweg toesturen (dat bedoelen jullie, toch? Onze Melkweg heeft geen Active Galactic Nucleus (enkelvoud), wel een zwart gat).
We hebben niet standaard andere opdrachten over AGNs, maar als jullie nog iets extra's willen doen, dan kan ik wel met jullie meedenken. Ik denk dat het handig is als jullie eerst eens naar de opdracht gaan kijken: dat is namelijk al een opdracht die normaal gesproken in het eerste jaar van de universiteit wordt gedaan. Mochten jullie daarna nog tijd over hebben en/of graag iets extra's willen doen, dan kunnen we het daar tzt over hebben.
Is dat een goed idee?

Met vriendelijke groet,

Nikki Zabel
Studentambassadeur Sterrenkunde

[Terug]