Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpSupernovas
NaamLucas Wijkhuizen
Datum2015-03-21 17:03:33
VraagIk zou graag willen weten of jullie een praktische opdracht hebben met betrekking tot supernovas! Zou heel leuk zijn als jullie die hadden. Ik werk aan mijn pws. Ook zou ik graag willenw weten of het mogelijk zou zijn om een rondleiding te krijgen in het leiden observatory?

Mvg,

Lucas Wijkhuizen
AntwoordBeste Lucas,

Bedankt voor je berichtje!
De enige opdracht die ik heb waar supernovae in voorkomen, is een opdracht over de uitdijing van het heelal en het berekenen van de Hubbleconstante (kijk even op Wikipedia als je daar niet bekend mee bent). Je gaat dan op twee manieren de Hubbleconstante berekenen, waarvan één manier dus met behulp van supernovae. Als dat je wat lijkt, stuur me dan even een mailtje op ambasster@science.leidenuniv.nl.
Wat betreft de rondleiding: wat heb je hier precies bij in gedachte? Ik kan vast een rondleiding voor je regelen, maar er is hier niet erg veel te zien behalve mensen die werken in kantoren en 1 of 2 labs... Als je echt telescopen wil zien, dan kun je beter een rondleiding in de Oude Sterrewacht regelen (http://www.oudesterrewacht.nl/), maar daar ga ik zelf niet over.
Laat me even weten wat je zou willen doen!

Met vriendelijke groet,

Nikki Zabel
Studentambassadeur Sterrenkunde

[Terug]