Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpExoplaneten of Zwarte gaten
NaamSem de Loijer
Datum2015-03-08 20:03:33
VraagHallo,
ik ben Sem en wil graag mijn profielwerkstuk houden over Exoplaneten of Zwarte gaten. Ik ben hier samen met mijn vriend nog niet helemaal over uit. Wij lopen namelijk vast bij het practicum. Ik ben al door de eerder gestelde vragen gegaan en heb al veel goede tips gezien. Ook ik zou graag de beschikbare practicums over deze onderwerpen te weten krijgen zodat wij een definitieve keuze kunnen maken.
Even wat informatie over ons (voor het geval dat invloed kan hebben op het niveau van de practicums):
Wij zitten momenteel in Havo4 en hebben allebei al een hele tijd interesse in sterrenkunde. Ik zelf ben lid van een sterrenwacht in de buurt en help daar al regelmatig mee op publieksavonden om lezingen te geven. Kortom: We hebben al aardig wat ervaring en kunnen dus wel wat hebben (ook hebben we de benodigde mensen die kunnen helpen).

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
Sem de Loijer
AntwoordHoi Sem,

Bedankt voor je vraag! Zwarte gaten en exoplaneten zijn natuurlijk allebei ontzettend interessante onderwerpen, dus ik begrijp jullie twijfel.
Als het jullie bedoeling is om uit een van onze opdrachten te kiezen, dan ben ik geneigd om jullie die over de exoplaneten aan te raden. Deze opdracht is door een aantal van mijn voorgangers bedacht als profielwerkstuk en is goed te doen. Onze opdracht over zwarte gaten is eigenlijk een practicumopdracht die wordt gedaan in het eerste jaar van sterrenkunde. Die is qua wiskunde denk ik nog iets te pittig voor jullie jaar. Ook als jullie zelf een practicum gaan bedenken, denk ik dat dat voor exoplaneten beter te doen is dan voor zwarte gaten.

Helpt dit?

Met vriendelijke groet,

Nikki Zabel
Studentambassadeur Sterrenkunde

[Terug]