Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpBegeleiding keuzeproject 5technasium
NaamAstrid Boodt en Melissa van Oostveen
Datum2014-09-11 11:09:47
VraagGeachte mevrouw/meneer,

Wij, Melissa en Astrid, zijn twee leerlingen van het Keizer Karel College.
Wij zitten in 5vwo en volgen het vak Onderzoek & Ontwerp op het Technasium.
Met dit vak proberen wij problemen van bedrijven op te lossen.

Nu in 5vwo is het de bedoeling dat wij zelf op zoek gaan naar een bedrijf, dat projecten draait, problemen oplost of onderzoek doet, dat ons interesseert.
Onze interesse ligt in de bètawereld ‘Science and Exploration’, in combinatie met ‘Mobiliteit en Ruimte’. In het speciaal ruimtevaart. Wij hebben gezocht naar mogelijk geschikte opdrachtgevers en kwamen op de Leiden Observatory uit.

We hebben rond gekeken op uw site en de projecten die u draait, spraken ons erg aan. Het lijkt ons leuk om uw bedrijf als onze volgende opdrachtgever te hebben. We willen graag samen met de opdrachtgever een concreet en realistisch project gaan draaien. Natuurlijk zullen wij degenen zijn die het meeste werk verrichten.

Het project zal een onderzoeksproject zijn, dit kan eventueel in combinatie met ontwerpen of andere visuele weergave/activiteit. De basis voor het project is meestal een onbeantwoord vraagstuk of lopend project van het bedrijf zelf.Wij willen zelf later ook een beroep in de ruimtevaart. Door samen te werken met een bedrijf dat projecten draait die ons interesseren, krijgen wij een beter inzicht en meer interesse in uw vakgebied. Het lijkt ons leuk voor u om leerlingen te interesseren voor uw eigen vakgebied en samen te werken met gemotiveerde leerlingen, wat wij ook echt zijn.

Wij willen een goed eindresultaat behalen en zijn erg dankbaar als u tijd en moeite in samenwerking met ons wil steken.

We zouden het erg waarderen als u op onze mail reageert, ook al is dit een afwijzing.

In de loop van het project zouden we graag langs willen komen voor een of meerdere tussentijdse evaluatie(s). Aan het einde van het project zullen wij aan u met veel plezier ons eindresultaat presenteren.

Wij hopen dat u ons verder kan helpen.
Met vriendelijke groet,
Melissa van Oostveen en Astrid Boodt
AntwoordBeste Melissa en Astrid,

Bedankt voor jullie uitgebreide berichtje! Als jullie geinteresseerd zijn in ruimtevaart, moet ik eigenlijk eerder denken aan bijvoorbeeld het bedrijf Estec in Noordwijk. Hier in Leiden wordt eigenlijk alleen onderzoek gedaan in de vorm van theorie of het verwerken van data, maar we doen eigenlijk niet echt aan ruimtevaart. Als dat is waar jullie het meest in geinteresseerd zijn, is dit misschien niet de aangewezen plek voor jullie. Ik raad jullie aan om het eens bij Estec te proberen.

In ieder geval veel plezier en succes gewenst!

Met vriendelijke groet,

Nikki Zabel
Studentambassadeur Sterrenkunde

[Terug]