Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpZwarte gaten
NaamMaarten en Floor
Datum2014-03-16 11:03:05
VraagHallo!

Wij twijfelen nog of we ons profielwerkstuk over zwarte gaten willen doen of over een ander biologisch onderwerp. We willen voor onszelf wat meer duidelijk creeeren maar we lopen een beetje vast. We weten niet zo een goeie hoofdvraag, kunnen jullie ons daar misschien bij helpen? ook weten wij niet zo goed wat we voor practicum kunnen doen, hebben jullie ideen?

Groetjes Maarten en Floor
AntwoordBeste Maarten en Floor,

Excuses voor de late reactie.

Als jullie op zoek zijn naar een biologisch onderwerp, zijn jullie bij mij niet op de goede plaats ;) Als jullie een profielwerkstuk willen doen over zwarte gaten, kan ik jullie wel helpen, niet door jullie een hoofdvraag te geven (ik kan uiteraard wel meedenken), maar we hebben hier wel een opdracht die met zwarte gaten te maken heeft, wat jullie wellicht als onderdeel van jullie profielwerkstuk zouden kunnen gebruiken. Deze opdracht gaat over het bepalen van de massa van het zwarte gat in ons melkwegstelsel aan de hand van bewegingen van de sterren er omheen.

Laat me weten of jullie ge´nteresseerd in de opdracht zijn of nog andere concrete vragen hebben, via ambasster@science.leidenuniv.nl.

Groeten,
Leandra

[Terug]