Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpKeuze maken
NaamMike Slootweg
Datum2013-06-02 23:06:45
VraagHartelijk bedankt voor die opdracht over sterrenkunde. Toch zit ik nog in twijfel over mijn onderwerp. Ik twijfel tussen exoplaneten en over quasars. Quasars ontdekte ik net en lijkt me wel spannend , maar heb het gevoel dat het onderwerp exoplaneten iets makkelijker is en wat meer informatie bevat ? Wat raad je aan ? Wat is het slimste om te kiezen voor een PWS?

Met vriendelijke groet,

Mike Slootweg
AntwoordBeste Mike,

Bedankt voor je berichtje. Ik denk dat je wel gelijk hebt wat betreft de verschillende onderwerpen. Aan de ene kant lijkt exoplaneten de gemakkelijkste weg: je kan er een kant en klare, praktische opdracht over krijgen en je hoeft zelf niet meer zo veel na te denken over wat je precies gaat schrijven. Aan de andere kant is quasars een onderwerp waarvan je zelf hebt ontdekt dat je dat interessant vindt, en dus waarschijnlijk leuker vindt. Hiervan wordt het waarschijnlijk wel erg lastig om een praktische opdracht erbij te doen.
Het is misschien een beetje cliché, maar ik raad je aan gewoon te doen wat je zelf het meest aanspreekt. Over quasars zijn vast genoeg artikelen te vinden om een goed PWS over te schrijven. Als je school echter eist dat je een practicum doet, is het misschien verstandig voor de exoplaneten te gaan.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt, in ieder geval veel succes met de keuze!

Met vriendelijke groet,

Nikki Zabel
Studentambassadeur Sterrenkunde

[Terug]