Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpBuitenaards leven
NaamDennis
Datum2013-02-25 19:02:31
VraagHallo,

Ik wil mijn profielwerkstuk doen over buitenaards leven. Hierin wil ik o.a. beschrijven wat het leven nodig heeft op een planeet, en hoe wij zoeken naar buitenaards leven. Ik vroeg me af of jullie een praktische opdracht hebben die te maken heeft met deze zoekmethodes of aardachtige exoplaneten.

MVG,
Dennis
AntwoordBeste Dennis,

Leuk dat je je profielwerkstuk over buitenaards leven wil doen!
We hebben hier niet een praktische opdracht over liggen, maar heb je al gekeken in de topics hierboven? Er is voor jou namelijk al een aantal leerlingen geweest dat een werkstuk over hetzelfde onderwerp heeft gemaakt en bij hen had ik wat suggesties gedaan over dingen die zij konden doen.
Het is inderdaad interessant om uit te zoeken welke omstandigheden nodig zijn voor leven om te ontstaan. Verder zou je je nog kunnen afvragen op hoe veel plekken dit ongeveer zou zijn - dus hoe veel planeten zoals de aarde er zijn. Je zou ook nog kunnen kijken hoe het leven dan precies ontstaat - welke moleculen ontstaan er eerst en hoe ontwikkelen die zich?
Om hier echt iets praktisch bij te doen, lijkt me erg lastig, maar er zijn in ieder geval genoeg leuke dingen om uit te zoeken!

Heb je hier iets aan?

Met vriendelijke groet,

Nikki Zabel
Studentambassadeur Sterrenkunde

[Terug]