Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpRelativiteitstheorie
NaamColin Beek
Datum2012-10-11 09:10:18
VraagWij zijn momenteel bezig met ons profielwerkstuk over Zwarte Gaten. En wij proberen ook te onderzoeken wat de relativiteitstheorie te maken heeft met deze zwarte gaten.
Na het vele zoeken en lezen van bronnen is het ons eigenlijk nogsteeds onduidelijk wat de Algemene en speciale relativiteitstheorieŽn zijn.

Ook heb ik gelezen over een practicum die jullie voor dit onderwerp hebben klaar liggen. Ik zou het dan ook waarderen als jullie ons deze ook op zouden kunnen sturen.

Gr. Colin
AntwoordHoi Colin,

Wat leuk dat je je profielwerkstuk over zwarte gaten doet! En dat je probeert het te combineren met de relativiteitstheorieŽn. Dit is echter wel een hooggegrepen onderwerp; vooral de algemene relativiteitstheorie is moeilijke stof. Goed dat jullie proberen dit erin te verwerken, maar houd dit wel in je achterhoofd; het is ook helemaal niet erg of gek als je het niet allemaal direct begrijpt.
Ik denk dat dat meer een natuurkunde-onderwerp is, dus ik zal je vraag doorspelen aan de natuurkunde-ambassadeurs.

Over dat practicum: bedoel je met 'dit onderwerp' zwarte gaten? Daar hebben wij inderdaad een practicum van, dat kan ik je zo toesturen. Bevestig nog even dat je dit bedoelt, dan stuur ik het je toe!

Groet,
Nikki Zabel
Studentambassadeur Sterrenkunde

[Terug]