Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpPWS over zwarte gaten
NaamRené
Datum2008-09-12 09:09:25
VraagHey,
ik heb wat berichten van andere mensen zitten lezen op deze site en ik zie dat er heel veel om een praktisch onderzoek vragen over zwarte gaten. Ik wil namelijk ook mijn profielwerkstuk gaan doen over zwarte gaten en ik vroeg me af of er nog meer praktische onderzoeken over zwarte gaten zijn dan alleen die ene. Mocht dit de enige zijn is het dan mogelijk dat ik dit verslag/deze informatie ook opgestuurd krijg?
Alvast bedankt,

René (leerling VWO 6)
AntwoordBeste René,

Wat leuk dat je je profielwerkstuk wilt maken over zwarte gaten! Zwarte gaten is een zeer mooi onderwerp om te kiezen: niemand heeft ooit een zwart gat kunnen waarnemen (een zwart gat laat namelijk geen licht ontsnappen). Dat maakt zwarte gaten zo mysterieus en speciaal!

Ik heb in ieder geval één praktische opdracht over zwarte gaten en ik zal voor je op zoek gaan of ik ook een ander soort opdracht over zwarte gaten kan vinden. Binnenkort zul je dan een
praktische opdracht krijgen. Als voorbereiding is het handig om alvast het een en ander over zwarte gaten te lezen, opdat je een goede basis aan kennis hebt en dat je alvast kunt kijken wat je precies wilt vertellen over zwarte gaten. Handige site's hiervoor zijn de volgende:

http://hubblesite.org/explore_astronomy/black_holes/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwart_gat
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_hole

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me altijd een email sturen.

Veel succes!

Groetjes,

Tjibaria Pijloo

[Terug]