Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpExoplaneten
NaamRob.
Datum2008-09-10 21:09:54
VraagIk wil een profielwerkstuk doen over exoplaneten (met natuurkunde als hoofdvak). Ik weet echter niet zo snel invulling te geven aan het praktische gedeelte van zo'n PWS. Hebben jullie misschien ideeen?
AntwoordBeste Rob,

Wat leuk dat je je profielwerkstuk wilt maken over exoplaneten! Exoplaneten is een zeer mooi onderwerp om te kiezen: zijn er bijvoorbeeld exoplaneten die lijken op de aarde (die dezelfde omstandigheden hebben)? Exoplaneten staan tegenwoordig zeer in de belangstelling en dat maakt exoplaneten zo speciaal!

Ik zal voor je kijken of ik een praktische opdracht op het gebied van exoplaneten kan vinden. Als ik zoiets kan vinden, dan zul je het binnenkort krijgen. Als voorbereiding is het handig om alvast het een en ander over exoplaneten te lezen, opdat je een goede basis aan kennis hebt en dat je alvast kunt kijken wat je precies wilt vertellen over exoplaneten. Handige site's hiervoor zijn de volgende:

http://www.spacenews.nl/exoplaneten.htm
http://hubblesite.org/newscenter/archive/releases/2006/22/full/
http://en.wikipedia.org/wiki/Extrasolar_planet
http://nl.wikipedia.org/wiki/Exoplaneet

Heb je trouwens gehoord over de drie studenten van de Universiteit Leiden die exoplaneten hadden gedetecteerd. Meer hierover kun je vinden op de volgende link:

http://www.strw.leidenuniv.nl/~snellen/persbericht061107.html

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me altijd een email sturen.

Veel succes!

Groetjes,

Tjibaria Pijloo

[Terug]