Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

Onderwerpzwarte gaten
NaamLaura
Datum2008-09-04 08:09:24
VraagHai, Sorry de vorige ging een beetje mis, ik drukte perongeluk al op enter voor dat ik iets wou typen. Deze vraag gaat ook over zwarte gaten. Nou had ik ook veel baat bij de antwoord van Ellen &Sandra. Zou ik misschien ook de verslag met die practicum kunnen krijgen. En die gegevens over de zwarte gaten, waar kan je die vinden? Ik heb al op internet gezocht, maar kan het niet vinden. Alvast hartstikke bedankt. Groetjes Laura
AntwoordBeste Laura,

Ga je een profielwerkstuk maken over zwarte gaten? Dat zou heel leuk zijn! Zwarte gaten is een zeer mooi onderwerp om te kiezen: niemand heeft ooit een zwart gat kunnen waarnemen (een zwart gat laat namelijk geen licht ontsnappen). Dat maakt zwarte gaten zo mysterieus en speciaal!

Ik zal voor je op zoek gaan naar dat practicum en dan zul je het binnenkort krijgen. Als je een profielwerkstuk gaat maken over zwarte gaten, dan is het als voorbereiding handig om alvast het een en ander over zwarte gaten te lezen, opdat je een goede basis aan kennis hebt en dat je alvast kunt kijken wat je precies wilt vertellen over zwarte gaten. Handige site's hiervoor zijn de volgende:

http://hubblesite.org/explore_astronomy/black_holes/
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwart_gat
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_hole

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je me altijd een email sturen.

Veel succes!

Groetjes,

Tjibaria Pijloo

[Terug]