Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpProfielwerkstuk over SSSB
NaamAmy Dofferhoff
Datum2010-11-25 09:11:03
VraagGeachte meneer/mevrouw,

Ik ben een leerlingen van het Northgo College Noordwijk, en samen met twee andere leerlingen houd ik mijn profielwerkstuk over Small Solar System Body's (SSSB).
We zijn namelijk erg ge´nteresseerd in sterrenkunde. We willen graag onderzoeken hoe we ons moeten beschermen tegen een inslag van een SSSB op onze planeet. Om deze vraag te beantwoorden, hebben we een aantal deelvragen bedacht. Zo willen wij rekenen aan de baansnelheid van een SSSB en meer te weten komen over de stoffelijke opbouw van een SSSB. Ook de invloed van hemellichamen op elkaar willen we in ons profielwerkstuk betrekken.

Onze vraag is dan ook of het mogelijk is om met iemand in contact te komen die hier wat meer over weet en ons graag zou willen helpen.

Graag zie ik uw antwoord zo spoedig mogelijk tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Amy Dofferhoff
Northgo College
Noordwijk
AntwoordHallo Amy,

Heel leuk dat jullie jullie profielwerkstuk over Small Solar System Body's houden: dat zie je niet vaak. Een interessant onderwerp en jullie hebben er zo te zien al goed over nagedacht bij het opstellen van jullie onderzoeksvragen.

Ik zal uitzoeken of ik jullie in contact kan brengen met een onderzoeker die hiernaar of naar een aangrenzend gebied onderzoek doet. Ik houd jullie via de e-mail op de hoogte. Mochten jullie nog vragen hebben, stuur dan een e-mail naar ambasster@science.leidenuniv.nl.

Met vriendelijke groet,

Tjibaria Pijloo

[Terug]