Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpHet noorderlicht
NaamRi en Dym
Datum2010-10-12 10:10:18
VraagGeachte meneer/mevrouw,

Wij zijn twee leerlingen uit 6VWO van het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam. Wij willen graag ons profielwerkstuk houden over het noorderlicht. Wij krijgen hier op school al begeleiding voor, maar omdat wij een opstelling willen bouwen die het noorderlicht kan nabootsen, hebben we extra hulp, tips en materialen nodig. Wij vroegen ons af of u ons aan n van deze drie benodigdheden kunt helpen. We zijn bereid om alles te doen wat hiervoor nodig is. Wij zouden u hiervoor heel dankbaar zijn, want wij willen dit plan graag realiseren. Wij hebben zelf al een schets van onze 'prototype-opstelling' gemaakt.
Wij hopen op een spoedig antwoord.

Met vriendelijke groeten,

Ri en Dym
AntwoordHallo Ri en Dym,

Wat leuk dat jullie jullie profielwerkstuk over het Noorderlicht maken en dat jullie een experiment willen uitvoeren dat de effecten van het Noorderlicht nabootst.

In principe leveren wij geen materiaal aan scholieren (behalve praktische opdrachten), maar willen we jullie wel verder helpen door bijvoorbeeld te zeggen waar jullie voor bepaalde benodigdheden terecht zouden kunnen of door het geven van tips.

Graag zou ik van jullie iets meer (precieze) informatie ontvangen (wat jullie tot nu toe al weten / op papier hebben staan en wat jullie ideen over het vervolg zijn), opdat ik jullie zo kan verder helpen. Jullie kunnen een e-mail sturen naar ambasster@science.leidenuniv.nl.

Met vriendelijke groet,

Tjibaria Pijloo

[Terug]