Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpFilaments & Voids
NaamEdward
Datum2010-04-13 20:04:32
VraagHoi,

Ik heb besloten mijn profielwerkstuk over sterrenkunde te doen. Ik wilde het niet over zwarte gaten houden want daar had ik al een werkstuk over gemaakt.
Ik vond het wel heel leuk om te lezen dat er nog veel meer andere sterrenstelsels waren en dat ook deze zich verzamelen in enorme clusters en dat daardoor ook leegtes ontstaan.
Daarom wilde ik het graag houden over de verschillende hemelobjecten en de lengteschalen die daarbij horen. Inclusief de clusters en de 'voids' natuurlijk.

Het leek me een leuk onderwerp waar veel over te vertellen en te laten zien is maar nu mis ik een praktisch onderzoek.

Heeft u / hebben jullie een idee voor een praktisch onderzoek die iets te maken heeft met mijn onderwerp. Misschien iets over de grootte/uitdijing van het heelal?

Alvast bedankt,

Edward
AntwoordHallo Edward,

Een mooi onderwerp, dat ben ik helemaal met je eens!

De Leidse Sterrewacht heeft inderdaad een mooie praktische opdracht over de uitdijing van het heelal. Deze opdracht geeft je, net als alle andere opdrachten, een goed inzicht in het doen van sterrenkundig onderzoek, en is ook van universitair niveau.

Ik zal de opdracht naar je toesturen. Mocht je nog andere vragen hebben, stuur dan een e-mail naar ambasster@science.leidenuniv.nl.

Met vriendelijke groet,

Tjibaria Pijloo

[Terug]