Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpTransit Photometry / Exoplaneten
NaamYulian en Jur
Datum2017-01-02 14:01:13
VraagBeste meneer/mevrouw,

Voor ons PWS doen wij onderzoek naar exoplaneten en in het bijzonder de ontdekking daarvan. Wij willen ons richten op de Transit Photometry methode, maar wij kunnen nergens duidelijke informatie krijgen over berekeningen en metingen, die wel essentieel zijn voor ons verslag. Onze vraag is dan ook of jullie dit soort data hebben die wij kunnen gebruiken of een goede manier weten om daaraan te komen.
Mocht het niet mogelijk zijn om deze informatie te delen, is er dan wel de mogelijkheid om bij jullie een soort proefopstelling te doen waarmee we zelf een beetje kunnen 'spelen' met Transit Photometry? Hierdoor zouden we wel in ons verslag een proefje kunnen opnemen met betrekking tot Transit Photometry.
Ook zagen wij dat jullie een aantal keer een opdracht hebben verstuurd over exoplaneten. Wij zouden het erg op prijs stellen als jullie ons deze ook willen sturen.

Alvast heer erg bedankt voor jullie reactie!

Met vriendelijke groet,

Yulian en Jur
AntwoordBeste Yulian en Jur,

Ik zal deze praktische opdracht naar jullie toesturen. In principe staat er alles in wat jullie willen weten en nodig hebben. Dus hopelijk hebben jullie daar voldoende aan. Mocht dat niet zo zijn, laat me dit dat vooral weten!

Met vriendelijke groet,
Esmee Stoop
Studentambassadeur Sterrenkunde

[Terug]