Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpInterstellar Traveling
NaamMax en Merijn
Datum2016-10-03 11:10:41
VraagBeste meneer/mevrouw,

Wij willen ons PWS doen over Interstellar Travel, het reizen in de ruimte. We zijn zeer geÔnteresseerd naar dit onderwerp, alleen is het natuurlijk lastig om hier een goed onderzoek bij te verzinnen. We zouden graag van u horen als u nog ideeŽn heeft, of ergens een onderzoek of praktische opdracht hebt liggen.

Alvast bedankt,

Mvg,
Max en Merijn
AntwoordBeste Max en Merijn,

Een heel leuk onderwerp. Wisten jullie dat er al een heel plan klaar ligt voor een raket die met de lichtsnelheid kan reizen? Helaas werkt deze op atoombommen(!) en mag deze dus niet op de Aarde worden getest. Op deze pagina staat meer informatie over de verschillende ideeŽn die men in de loop van de jaren heeft bedacht over het reizen tussen de sterren: https://en.wikipedia.org/wiki/Interstellar_travel
Wat misschien leuk is om te doen, is om al deze verschillende type raketten te vergelijken om te kijken wat de beste is. Je zou zelfs nog kunnen kijken wat er te verbeteren is aan dit type. Lijkt dit jullie wat? Mochten jullie hier hulp bij nodig hebben dan kun je me altijd mailen op ambasster@science.leidenuniv.nl.

Met vriendelijke groet,
Esmee Stoop
Studentambassadeur Sterrenkunde

[Terug]