Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpSimuleren zonnestelsel
NaamNino Zuiderwijk
Datum2016-06-07 11:06:20
VraagWij willen graag een pws gana doen over ons zonnestelsen. Hiervoor zouden we en simulatie willen programmeren. We gaan ons dan ook veel verdiepen in het programmeren, maar is het mogelijk dat we hulp krijgen bij het programmeren hiervan vanuit de studie sterrenkunde?

heel erg bedankt alvast
djimin & Nino
AntwoordBest Nico,

Klinkt als een heel leuk idee! Helaas is programmeren best lastig. Vooral als je er nog geen ervaring mee hebt gehad. Daarnaast is het modeleren van sterrenstelsels lastig en komt er heel veel lastige kennis bij kijken. Ik ben dus bang dat dit voor een profielwerkstuk veel te lastig is en zou het jullie dan dus ook willen afraden.

Jullie zouden eventueel naar andere aspecten van een sterrenstelsel kunnen kijken. Zo zou je bijvoorbeeld aan de hand van de snelheid waarmee het ronddraait kunnen kijken naar hoeveel donkere materie er in een sterrenstelsel zit.

Hopelijk hebben jullie hier iets aan. Heel veel succes met jullie profielwerkstuk en mochten jullie nog vragen hebben dan kun je die hier altijd nog stellen of je kunt mailen naar ambasster@science.leidenuniv.nl

Met vriendelijke groet,
Esmee Stoop
Studentambassadeur Sterrenkunde

[Terug]