Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpAerodynamica Raket
NaamJoey Kleijweg
Datum2016-05-22 11:05:23
VraagWij zijn Joey Kleijweg en Maarten Maurer van het Alfrink College uit Zoetermeer.
Wij willen ons Profielwerkstuk gaan maken over Ruimtevaartteckniek en dan met name de ontwikkeling van de raket door de jaren heen.

Hierbij willen wij onderzoeken hoe de raket zich in de loop der jaren qua aerodynamische aspecten heeft ontwikkeld.

We vroegen ons af of jullie leuke suggesties hebben voor onderzoeken die met ruimtevaarttechniek te maken hebben en die wij kunnen doen voor ons PWS, wij zaten zelf al te denken aan een proef met een windtunnel voor de aerodynamica maar misschien hebben jullie andere betere suggesties?

Groeten van,
Joey Kleijweg en Maarten Maurer
AntwoordBeste Joey en Maarten,

Klinkt als een heel leuk onderwerp! Helaas houdt de studie Sterrenkunde zich niet bezig met ruimtevaart maar meer met de kennis en de data die we daar uit halen. Ik zou jullie daarom ook zeker willen aanbevelen om informatie te vragen bij de studie Ruimtevaart Technieken in Delft.

Wanneer jullie een windtunnel gaan gebruiken is het misschien leuk om naar verschillende type raketten te kijken en te zien welk raket type het mees aerodynamisch is. Wat jullie ook kunnen doen is naar het soort brandstof kijken of wat de beste brandstof vorm voor raketten zou zijn. De meeste energie krijgen we bijvoorbeeld uit nucleaire explosies maar dit is natuurlijk niet veilig voor de mens, elektrisch zou ook fijn zijn maar hier hebben we dan weer heel veel voor nodig. Dit soort dingen kun je tegen elkaar uit zetten.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben. Heel veel succes met jullie profielwerkstuk!

Met vriendelijke groet,
Esmee Stoop
Studentambassadeur Sterrenkunde

[Terug]