Universiteit LeidenZegel Universiteit Leiden

Home > education > profielwerkstuk  

Leiden Observatory

Profielwerkstuk over Sterrenkunde

OnderwerpPraktische opdracht zwarte gaten
NaamOlav Kuijt en Pieter de Lange
Datum2016-02-22 22:02:05
VraagBeste meneer/mevrouw,

Wij willen ons profielwerkstuk graag doen over algemene relativiteit of iets in die richting. Wij vinden het alleen lastig om hier een praktische opdracht bij te bedenken. Heeft u daar misschien ideeŽn over? Bij eerder gestelde vragen hebben we gezien dat u misschien een praktische opdracht over de massa van een zwart gat heeft. Dat heeft op zich niet heel veel met ons onderwerp te maken, maar zou u ons deze opdracht ter inspiratie toch willen toe sturen? Alvast bedankt!

Groeten,
Olav Kuijt en Pieter de Lange
AntwoordBeste Olav en Pieter,

Algemene relativiteitstheorie is erg lastig. De sterrenkunde studenten krijgen dit ook pas in hun master. Wat misschien wat makkelijker voor jullie is is de speciale relativiteitstheorie. Dit houdt in dat tijd relatief is. Dingen die met de lichtsnelheid reizen zullen ervaren dat de tijd langzamer zal gaan.Dit wordt bijvoorbeeld toegepast bij satellieten. Misschien kun je hier iets mee doen?

Ik zal het practicum van zwarte gaten naar jullie toe sturen zodat jullie dit in kunnen kijken.

Ik hoop dat jullie hier wat aan zullen hebben en ik wens jullie veel succes met jullie profielwerkstuk.Jullie kunnen altijd mailen naar ambasster@science.leidenuniv.nl voor vragen.

Met vriendelijke groet,
Esmee Stoop
Studentambassadeur Sterrenkunde

[Terug]